Ženski rukometni klub Krivaja iz Zavidovića pet kola prije tekuće sezone izborio je odličnu četvrtu poziciju u prvenstvu koja će zavidovićke Lavice ponovo “katapultirati” na evropsku scenu.

Izabranice Adnana Bašića tako će sedmi put u historiji nastupati u Evropskim takmičenjima, što je veliki uspjeh sa klub sa skromnim igračkim kadrom i finansijskim sredstvima.

Ove sezone zavidovićki Premijerligaš nastupio je u 100% domaćem sastavu a naša ekipa jedna je od najmlađih ekipa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Proteklog vikenda završio je regularni dio sezone nakon čega će ekipa Krivaje nastupiti u Play off-u gdje će se u narednih nešto manje od mjesec dana nastaviti borba za titulu šampiona države.

Krivajašice su bez obzira na rezultate utakmica u narednih pet kola uspjele osigurati četvrtu poziciju, a najizglednije šanse za osvajanje titule šampiona države imaju rukometašice Gruda i Hadžića koje trenutno imaju jednak broj bodova.

Sigurno je da će naša mlada ekipa i u nastavku sezone odigrati kvalitetno a preostali susreti poslužit će nam kao priprema za završni turnir KUP-a Bosne i Hercegovine koji je na rasporedu krajem maja, najvjerovatnije u Banjaluci.

U junu mjesecu naše rukometašice trebale bi saznati ime protivnika sa kojim će snage odmjeriti u okviru EHF Evropa kupa.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com