O klubu

Ženski rukometni klub Krivaja zvanično je osnovan 1954. godine, iako u nekim dokumentima postoji trag da je ženski rukomet se u Zavidovićima igrao davne 1921. godine kao sekcija najstarijeg sportskog kolektiva u našem gradu NK „Krivaje“ Zavidovići.

Klub je zbog ratnih dešavanja prestao sa radom te je ponovno pokrenut 2003. godine

Od 2012. godine Klub se takmiči u Premijer ligi BiH, što je značajan uspjeh ženskog rukometa i sporta u cjelini na području grada. Uspješan je organizator i učesnik više turnira u ženskom rukometu na nivou grada, države i regije.

Naš klub je dao veliki broj reprezentativki, kako u seniorskom timu tako i u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine.

U sezoni 2021/2022 naš tim je igrao finale KUP-a BiH i osvojio srebrenu medalju. Važno je napomenuti da su naš tim činile sve domaće igračice sa prosjekom godina 17,1.

U omladinskim selekcijama trenutno imamo oko 100 igračica i 4 licencirana trenera. Omladinske selekcije su redovne učesnice državnih završnica. U posljednje 3 godine na 12 državnih prvenstava osvojili smo 10 medalja.

Klub je kroz historiju dobitnik mnogobrojnih priznanja pogotovo u novijoj kada postiže značajne rezultate i sigurno je najorganizovaniji ženski sportski kolektiv ne samo u Zavidovićima nego i u Zenčko-dobojskom kantonu. A 2011. godine dobitnik je i značajnog priznanja „Najorganizovaniji sportski kolektiv BiH“ koju su dobili na manifestaciji u Prijedoru.

Ženski rukometni klub u novijoj historiji šest puta plasirao na evropsku scenu i to u okviru EHF Challenge Cup-a a kasnije EHF Evropa kupa.

Klub se trenutno takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.