O klubu

Ženski rukometni klub Krivaja zvanično je osnovan 1954. godine iako u nekim dokumentima postoji trag da je ženski rukomet se u Zavidovićima igrao davne 1921. godine kao sekcija najstarijeg sportskog kolektiva u našem gradu NK „Krivaje“ Zavidovići.

Klub ima 140 registrovanih sportista u 4 selekcije, sa 4 sportska trenera. Klub je upravitelj Gradske sportske dvorane.

Od 2012. godine Klub se takmiči u Premijer ligi BiH, što je značajan uspjeh ženskog rukometa i sporta u cjelini na području općine. Uspješan je organizator i učesnik više turnira u ženskom rukometu na nivou općine, regije i državnom nivou.

Također nekoliko mladih igračica pozivano je u reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine dok nakon izlaska i predstavljanja Bosne i Hercegovine u Evropi prije nekoliko sezona i odliče organizacije završnice KUP-a BiH, mogli bi i ove godine očekivati isto. Naša ekipa ima velike šanse da se i ove godine nađe među četiri najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini dok i u Premier ligi BiH postiže značajne rezultate.

Klub je kroz historiju dobitnik mnogobrojnih priznanja pogotovo u novijoj kada postiže značajne rezultate i sigurno je najorganizovaniji ženski sportski kolektiv ne samo u Zavidovićima nego i u Zenčko-dobojskom kantonu. A 2011. godine dobitnik je i značajnog priznanja „Najorganizovaniji sportski kolektiv BiH“ koju su dobili na manifestaciji u Prijedoru.

Ženski rukometni klub u novijoj historiji dva puta je izlazio na evropsku scenu i to u okviru EHF Challenge Cup-a.

Klub se trenutno takmiči u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.