Rukometašice Krivaje večeras su u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine upisale novu ubjedljivu pobjedu na gostovanju u Goraždu, nad ekipom ŽRK Goražde, rezultatom 20:32 (8:12).

Do početnog vodstva došle su rukometašice Krivaje. Domaća ekipa ubrzo uzvraća i već u trećoj minuti stižu do preokreta 2:1.

Nakon 3:3 u devetoj minuti, ekipa Krivaje preuzima rezultatsku i inicijativu. Sve do 21. minuta gošće iz Zavidovića imale su prednost, kada domaća ekipa ponovo stiže do poravnanja 7:7. Do kraja prvog poluvremena ekipa Krivaje uspjela je sačuvati prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 8:12.

I u nastavku rukometašice Krivaje nastavljaju u dobrom ritmu. Prednost ekipe Krivaje rasla je iz minuta u minut, a u periodu od 38. do 42. minute, gostujuća ekipa serijom 0:5, dolazi na plus jedanaest i već tada bilo je riješeno pitanje pobjednika. Na kraju konačan rezultat glasio je 20:32.

Krivaju su do pobjede vodile Mehanović Ilma sa dvanaest postignutih pogodaka, sedam je dodala Bašić Sara a šest Dautović Adelisa.

Na drugoj strani u sastavu Goražda najefikasnije su bile Išpanović Monika sa šest i Kostić Ena sa četiri postignuta pogotka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com