Rukometašice Krivaje nastavljaju sa odličnim partijama u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine. Večeras su u Zavidovićima u okviru trećeg kola Premijer lige savladale ekipu RK Hadžići, sa ubjedljivih 36:26 (15:14).

U prvom dijelu uglavnom ujednačena borba. Igralo se gol za gol, a u pojedinim periodima i domaće i gostujuće rukometašice odigrale su odlično. Do početnog vodstva stigle su gošče iz Hadžića, ali sa dva pogotka ekipa Krivaje prezima rezultatsku inicijativu.

Sve do trinaeste minute susreta domaća ekima imala je prednost, nakon ćega Hadžići serijom od 0:3 dolaze do preokreta. Uspjele su gošče sačuvati prednost do osamanestog minuta, kada domaće rukometašice prave seriju 4:0, do po prvi put u susretu odlaze na plus tri gola prednosti.

Do kraja prvog dijela ekipa Krivaje uspjela je sačuvati minumalnu prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 15:14.

Na samom početku drugog dijela ekipa Hadžića dolazi do poravnanja rezultata 16:16. U 34. minuti domaća ekipa ponovo ima plus dva 18:16. Igralo se tako sve do 42. minute, kada domaća ekipa ulazi u seriju 9:2, ćime dolaze do plus devet golova prednosti u 52. minuti susreta 30:21.

Do kraja susreta bez značajnijih promjena, domaće rukometašice uspjevaju sačuvati visoku prednost, a konačan rezultat glasio je 36:26.

Domaću ekipu do pobjede su vodile Bašić Sara sa devet, Mehanović Ilma sa sedam i Dautović Adelisa sa pet postignutih pogodaka. Odlična je bila i golmanica Sajra Hamurović.

Na drugoj strani najefikasnije su bile Kulić Dejana sa sedam te Knezović Maja i Halebić Adna sa po pet postignutih pogodaka. Četiri je dodala Demir Edina.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com