Derbi susret 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrale su večeras rukometašice Izviđača i Krivaje. Bolje su bile domaće rukometašice koje su na kraju slavile rezultatom  34:31 (18:18).

Susret koji je večeras odigran u Ljubuškom u potpunosti je opravdao epitet derbija obzirom da smo gotovo cijelo vrijeme gledali ujednačenu borbu na obe strane, a nešto kvalitetnijom igrom u posljednje dvije minute susreta ekipa Izviđača stigla je do punog bodovnog plijena.

Od samog početka susreta igralo se gol za gol na obe strane. Uglavnom je Izviđač taj koji je imao blagu prednost pa nekada i do dva gola razlike. Izabranice Adnana Bašića svaki put uspjevale su anulirati prednost, i sve tako do kraja prvog dijela kada se na pauzu odlazi kod neriješenog rezultata 18:18.

Nastavak susreta bolje otvaraju gošće iz Zavidovića koje su u 32. minuti imale dva gola prednosti kod rezultata 19:21.

Potom je uslijedila golijada domaće ekipe koja serijom 4:0 vraća bodovnu prednost na svoju stranu. Tek u 44. minuti gošće dolaze do poravnanja rezultata.

Rukometašice Izviđača i u narednim minutama uspjele su sačuvati minimalnu prednost, a posljednji put u 57. minuti susreta Krivaja je bila na minus jedan kod rezultata 31:30.

Posljednje tri minute susreta bolje su iskoristile domaće rukometašice koje su serijom 3:1 riješile pitanje pobjednika za konačnih 34:31.

Najefikasnije u pobjedi Izviđača bile su Šumelj Matea sa sedam Nosić Matea i Cipetić Elena sa po šest te Prskalo Katarina i Petrović Ana sa po pet postignutih pogodaka.

Kod Krivaje bolje od ostalih bile su Mehinagić Amna sa deset i Mehanović Ilma sa pet postignutih pogodaka. Po četiri su dodale Cerić Nejra i Latifović Adnana.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com