Rukometašice Knežopoljke u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavile su na gostovanju u Zavidovićima, rezultatom 21:22 (9:10).

U jednom interesantnom i do kraja neizvjesnom susretu slavila je gostujuća ekipa zahvaljujući ponajviše raspoloženoj golmanici Šarenac Sandri koja je upisala jedanaest uspješnih intervencija, od čega četiri sedmerca.

Susret su sa dva pogotka bolje otvorile domaće rukometašice, međutim serijom 0:3 gošće iz Dubice u sedmoj minuti susreta dolaze do preokreta 2:3.

Do 22. minute susreta ekipa Krivaje u dva navrata ponovo je bila u prednosti, da bi nakon toga ekipa Knežopoljke preuzela rezultatsku inicijativu. Gošće su do poluvremena uspjele sačuvati prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 9:10.

Početkom drugog dijela gostujuće rukometašice odlijepljuju se na plus tri kod rezultata 10:13 u 37. minuti susreta. Ekipa Krivaje u 47. minuti stiže do poravnanja rezultata, a nakon toga uslijedila je borba gol za gol, da bi na kraju više sreće imale gošće koje su na kraju slavile rezultatom 21:22.

Krivaja je u ovom susretu napravila veliki broj tehničkih grešaka dok je takođe veliki broj šuteva završio pored gola što su gošće iz Dubice znale iskoristiti.

Kod Knežopoljko bolje od ostalih bile su Stanić Lara sa sedam i Gavrilović Jovana sa šest postignutih pogodaka. Po tri dodale su Buldžija Sara i Arnautović Nađa. Golmanica Šarenac Sandra upisala je jedanaest uspješnih intervencija od čega četiri sedmerca.

Kod Krivaje istakle su se Ćosić Jasmina sa šest, Latifović Alena sa pet i Mehanović Ilma sa četiri postignuta pogotka. Hamurović Sajra upisala je četrnaest uspješnih intervencija.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com