Rukometašice Krivaje proteklog vikenda u okviru 16. kola Premijer lige BiH gostovale su u Prijedoru kod ekipe ŽRK Mira. Iako je ekipa Krivaja važila za favorita, rukometašice Mire uspjele su doći do remija u ovom susretu i izvući bod. Rezultat susreta glasio je 33:33 (17:17).

Početak susreta protekao je u ujednačenoj igri, igralo se gol za gol, a ekipe su se smjenjivale u vodstvu.

Sredinom prvog dijela, domaće rukometašice napravile su rezultatski iskorak i već u 16. Minuti susreta imali su prednost od +4, pri rezultatu 10:6.

Do kraja prvog dijela rukometašice Krivaje dolaze do poravnanja rezultata, i na pauzu se odlazi pri rezultatu 17:17.

U nastavku igre nešto bolja igra gostujuće ekipe. Rukometašice Krivaje konstatno su imale rezultatsku prednost sve do pred sami kraj susreta, kada domaća ekipa dolazi do poravnanja rezultata a potom i do prednosti.

Ponovo ekipa Krivaje dolazi do poravnanja. Imale su rukometašice Krivaje i napad za pobjedu, međutim vremena je bilo malo za bilo kakvu promjenu. Konačan rezultat susreta glasio je 33:33.

Najefikasnije u domaćem sastavu bile su Ćutković Božana sa 11 i Majstorović Branka sa 8 postignutih pogodaka. Kod Krivaje briljirale su Bašić sara sa 14 i Latifović Adnana sa 6 postignutih pogodaka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com