U okviru 17. kola Premijer lige BiH za rukometašice, u Zavidovićima snage su odmjerile ekipe ŽRK Krivaja i ŽRK Hadžići DIDO Group. Slavila je domaća ekipa, rezultatom 25:17 (11:8).

Od samog početka susreta vidjelo se da će ovo biti jedan veoma zanimljiv i neizvjestan susret. Grčevita borba, pogotovo u odbrani, na obe strane rezultirala je malim brojem pogodaka u prvom dijelu.

Domaće rukometašice susret su otvorile sa dva gola prednosti, međutim gošće se veoma brzo vraćaju. Igralo se tako sve do pred sami kraj prvog dijela, kada domaće rukometašice odlaze na +3, za kraj prvog dijela. Svakako da treba spomenuti i raspoloženu golmanicu gostujuće ekipe Selimović Anisu koja je tokom cijelog susreta, a pogotovo u prvom dijelu svojim odbranama, od kojih je veliki broj „čistih zicera“ držala priključak svoje ekipe i nije dozvoljavala domaćim rukometašicama da naprave veću rezultatsku prednost. Na kraju prvog dijela rezultat je glasio 11:8.

U nastavku, apsolutna dominacija domaće ekipe. Serijom od 8:3 prave rezultatski iskorak koji će biti više nego dovoljan za novu domaću pobjedu. Do kraja susreta, trener domaće ekipe Adnan Bašić šansu je dao i najmlađim rukometašicama u svom sastavu. Konačan rezultat susreta glasio je 25:17.

Domaće rukometašice do pobjede su vodile Adnana Latifović sa 6 i Drinić Anita sa 5 postignutih pogodaka. Kod Hadžića Selimović Anisa skupila je nevjerovatne 23 odbrane, a Malanović Berina bila je najefikasnija sa 5 postignutih pogodaka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com