Rukometašice Krivaje poražene su večeras na domaćem terenu, u prvom susretu osminefinala Kupa Bosne i Hercegovine od ekipe RK Hadžići, rezultatom 25:28.

Veoma težak tempo za domaći sastav uzeo je svoj danak. Bez ikakve potrebe za pravdanjem, ekipi Krivaje ovo je već peta utakmica u samo deset dana, a pad u igri sasvim je očekivan.

Večeras su gošće iz Hadžića bolje ušle u susret. Slaba koncetracija i psihičko odsustvo domaće ekipe u prvih nekoliko minuta, gostujuće rukometašice iskoristile su na najbolji mogući način. Do sedme minute susreta gošće iz Hadžića imale su rezultatsku prednost 1:4.

Međutim domaća ekipa ubrzo hvala tempo, te se ubrzo vraćaju na samo -1 zaostatka, kod rezultata 5:6. U presudnim trenucima kada je trebalo napraviti preokret, jednostvano nije išlo. Ponovo gošće iz Hadžića odlaze na +3, te su tu prednost uspjele sačuvati sve do kraja prvog dijela. Na pauzu se odlazi kod rezultata 12:15.

Na otvaranju drugog dijela ponovo gošće iz Hadžića prave seriju 2:7 za +8 golova prednost kod rezultata 14:22. I kada se činilo da je gotovo, domaće rukometašice ipak su smogle snage, te su uspjele da se skoro pa u potpunosti vrate u večerašnji susret.

Do 52. minute rukometašice Krivaje serijom 8:2 ponovo dolaze samo na -3. Ipak, gošće su mirnije ušle u završnicu te su do kraja uspjele sačuvati prednost od tri gola. Mogao je zaostatak biti i manji, ali Adnana Latifović u posljednjim trenucima pogodila je stativu, tako da nije bilo promjena. Konačan rezultat glasio je 25:28.

Selmanović Jasmina sa 11 postignutih pogodaka bila je najefikasnija u domaćem sastavu dok su kod gošči Imširović Almedina sa 10 u Halebić Adna sa 8 bile najefikasnije.

Uzvratni susret na rasporedu je za sedam dana u Hadžićima, a već u subotu, ekipa Krivaje gostuje u Goraždu gdje će u okviru 9. kola Premijer lige BiH za rukometašice, snage odmjeriti sa ekipom ŽRK Goražde.

Samir H. | www.zrkrivaja.com