Jedan od dva derbija 8. kola Premijer lige BiH za rukometašice, večeras su u Zavidovićima odigrale rukometašice Krivaje i Jedinstva iz Tuzle.

Dosta lakše od očekivanog domaća ekipa slavila je veliku pobjedu od čak 14 golova razlike, rezultatom 38:24. Domaća ekipa furiozno je otvorila večerašnji susret a pitanje pobjednika riješeno je praktično već krajem prvog dijela kada su domaće rukometašice imale +10 golova prednosti.

Slabo je šta večeras funkcionisalo u ekipi Jedinstva. Mnogo tehničkih grešaka, lopti bačeno u „prazno“ a uz sve to i sjajna golmanica domaće ekipe Majda Mujanović, stvarali su velike probleme u igri gostujuće ekipe.

Ekipa Krivaje dominirala je tokom cijelog susreta, a na pauzu se odlazi kod rezultata 20:10.

U nastavku igre Krivajašice su nastavile tamo gdje su stale krajem prvog dijela a već sredinom drugog dijela domaća ekipa imala je +14 golova prednosti, kod rezultata 29:15. Do kraja susreta treneri obe ekipe šansu su pružili onim najmlađim u svom sastavu, a do kraja nije dolazilo do značajnijih promjena.

Konačan rezultat glasio je 38:24.

Krivaju su do pobjede vodile Bašić Sara i Lazendić Vladana sa po 7 postignutih pogodaka, dok su po 5 dodale Latifović Adnana i Drinić Anita.

Kod gošći nešto manje od polovine golova postigla je Admira Zvekić 11, koja je ujedno i najbolji strijelac večerašnjeg susreta.

Za najbolje igračice susreta proglašene su upravo Admira Zvekić i Majda Mujanović.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com