Rukometašice Krivaje večeras su slavile novu, osmu ovosezonsku pobjedu na veoma teškom gostovanju u Goraždu, protiv ekipe ŽRK Goražde, rezultatom 24:25 (11:12).

Ubitačan tempo za rukometašice Krivaje kojima je ovo šesta utakmica u dvije sedmice nastavljen je i večeras premijerligaškim susretom u Goraždu.

Prvi dio susreta protekao je u ujednačenoj borbi. Domaće rukometašice imale su minimalnu prednost u prvim minutama susreta, da bi sredinom prvog dijela, ekipa Krivaje došla do preokreta i laganog vodstva od +1, kod rezultata 5:6.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjena a gostujuće rukometašice na pauzu odlaze sa minimalnom prednošću, kod rezultata 11:12

Rukometašice Krivaje bolje ulaze u nastavak susreta. Najprije Goražde dolazi do poravnanja, da bi potom Krivajašice serijom 0:5 prvi put u susretu napravile značajniji rezultatski iskorak pri rezultatu 12:17.

Međutim u narednim minutama susreta domaće rukometašice polako su istopile rezultatski zaostatak, a u 48. minuti dolaze i do preokreta, kod rezultata 19:18.

Do kraja susreta veoma napeto, igralo se gol za gol da bi u posljenjem minutu susreta gostujuće rukometašice sa dva pogotka došle do nove gostujuće pobjede, rezultatom 24:25.

U domaćem sastavu istakla se Kostić Ena sa 9 postignutih pogodaka, dok je Išpanović  Monika dodala 6.

Kod Krivaje Lazendić Vladana sa 7 pogodaka bila je najefikasnija. Sikimić Ivana postigla jedan manje.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com