Rukometašice Krivaje upisale su novu gostujuću pobjedu, a u okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gdje su većeras gostovale u Mostaru kod ekipe HRK Katarina. Šesta ovosezonska pobjeda za ekipu iz Zavidovića koja ove sezone igra sjajno.

Tokom prvog dijela susreta vodila se ujednačena borba. Do početnog vodstva dolazi domaća ekipa, međutim ubrzo nakon toga ekipa Krivaje serijom od 0:5, preuzima rezultatsku inicijativu.

Domaća ekipa u dvadesetoj minuti susreta dolazi do poravnanja rezultata ali ponovo gošće mini serijom prave novi rezultatski iskorak, i rezultat preokreću u svoju korist.

Pred sami kraj prvog dijela domaća ekipa ponovo dolazi do poravnanja rezultata, da bi rukometašice Krivaje serijom od 0:5 pred sami kraj prvog dijela napravile solidnu zalihu od +5 golova prednosti. Na pauzu se odlazi pri rezultatu 11:16.

U nastavku igre, ekipa Krivaje uspjela je sačuvati stečenu prednost iz prvog dijela. Igralo se gol za gol, a na kraju gošće su uspjele povećati rezultatsku prednost na +6 za konačnih 24:30.

Domaću ekipu predvodila je Maja Knezović sa 9 postignutih pogodaka, dok je Josipa Arapović dodala 6.

Kod Krivaje najefikasnije su bile Bašić Sara sa 10, te Dragana Boro sa 6 postignutih pogodaka. Džakmić Amela, Dragana Kukić i Mačak Ajna dodale su po 4 pogotka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com