Rukometašice Krivaje večeras su u okviru derbi susreta 8. kola Premijer lige BiH za žene, na domaćem terenu savladale ekipu ŽRK Goražde iz Goražda, rezultatom 37:30 (18:16).

Izabranice Adnana Bašića u jednom teškom i do samog kraja neizvjesnom susretu upisale su novu, veoma važnu pobjedu te su tako nastavile trend dobrih partija na domaćem terenu.

Na samom početku susreta, domaća ekipa, nešto boljom igrom u odbrani uspjela je steći blagu rezultatsku prednost, koju su uspjeli sačuvati sve do sredine prvog dijela kada gošće dolaze do poravnanja rezultata. Serijom od 3:0, ekipa Krivaje pravi blagu prednost a na pauzu se odlazi pri rezultatu 18:16.

Drugi dio susreta nastavio je u istom ritmu. Domaća ekipa imala je rezultatsku prednost tokom cijelog drugog dijela. Gošće su u nekoliko navrata uspjevale da smanje zaostatak na samo -1, ali od sredine drugog dijela domaća ekipa pravi seriju 10:3, što je bilo i više nego dovoljno za novu pobjedu i nova tri boda.

Domaće rukometašice do pobjede su vodile Sara Bašić i Džakmić Amela sa po 7, te Boro Dragana sa 6 postignutih pogodaka. Kukić Dragana, Selmanović Jasmina i Mačak Ajna dodale su po 5 pogodaka.

Kod gošći najefikasnija je bila Mujagić Emina sa 10, te Išpanović Monika sa 8 postignutih pogodaka.

U narednom kolu naše rukometašice gostuju u Mostaru kod ekipe Katarine.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com