Nema bodova u Zavidovićima, Krivajašice slavile i protiv Izviđača

Rukometašice Krivaje večeras su u okviru sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladale ekipu ŽRK Izviđač, rezultatom 33:26 (18:13).

Ovo je za izabranice Adnana Bašića šesta pobjeda uz jednu neodigranu utakmicu, te je ekipa Krivaje ujedno i jedina neporažena ekipa i dosadašnjem dijelu prvenstva.

Nakon uvodnog odmjeravanja snaga, domaće rukometašice serijom 4:0 u 13. minuti susreta dolaze do prednosti od tri gola razlike kod rezultata 7:4.

Sve do 25. minute domaće rukometašice imale su prednost, kada gošće iz Ljubuškog dolaze do poravnanja rezultata 13:13. Serijom 5:0, domaće rukometašice do poluvremena odlaze na plus pet, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 18:13.

Prvih desetak minuta u nastavku ekipa Krivaje održavala je prednost, nakon čega slijedi furiozna igra gostujuće ekipe koja serijom 2:7 u 47. minuti dolazi do poravnanja rezultata 25:25. Imale su gošće priliku i za preokret, ali nisu uspjele realizovati napad. Potom na scenu ponovo stupa domaća ekipa koja serijom 8:1 rješava pitanje pobjednika. Konačan rezultat na semaforu glasio je 33:26.

Ovaj put Krivaju su do pobjede vodile Bašić Sara sa devet, Ćosić Jasmina sa sedam te Ridžal Hena i Mehanović Ilma sa po šest postignutih pogodaka. Dautović Adelisa dodala je četiri a Bukvić Amina jedan. Sjajna je bila i golmanica domaće ekipe Sajra Hamurović koja je sakupila dvanaest uspješnih odbrana.

Na drugoj strani dominirale su Milić Marija sa osam i Šumelj Matea sa šest postignutih pogodaka. Po četiri su dodale Vrančić Ana i Grbavac Iva.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com