Rukometašice Krivaje večeras su u okviru petog kola na domaćem terenu savladale ekipu ŽRK Mira iz Prijedora, rezultatom 37:31 (20:16).

Ekipi Krivaje ovo je peta pobjeda u isto toliko susreta, ćime je potvrđena prva pozicija na tabeli.

Gošće iz Prijedora bolje su otvorile susret i već u sedmoj minuti dolaze do prednosti od tri gola razlike 2:5. Domaća ekipa konsoliduje redove i već u devetoj minuti, serijom 3:0 dolazi do poravnanja rezultata 5:5.

Narednih nekoliko minuta igralo se gol za gol, da bi u 17. minuti domaće rukometašice uspjele da se odlijepe na tri gola prednosti 13:10.

Do kraja prvog dijela Krivaja je uspjela sačuvati prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 20:16.

Početkom drugog dijela nešto bolja igra gostujuće ekipe koja do 47. minute stiže na samo gol zaostatka 27:26. Međutim, domaće rukometašice ne dozvoljavaju goščama da dođu do preokreta, pa do kraja susreta ulaze u seriju pobjeda 9:3, ćime je riješeno pitanje pobjednika.

Konačan rezultat na večerašnjem susretu glasio je 37:31.

 Krivaju su do pobjede vodile Bašić Sara sa deset, Dautović Adelisa sa osam i Mehanović Ilma sa sedam postignutih pogodaka. Po pet su dodale Ridžal Hena i Ćosić Jasmina. Fenomenalna je bila i mlada golmanica Sajra Hamurović sa trinaest uspješnih intervencija od čega su dva sedmerca.

Na drugoj strani najefikasnije su bile Bašanović Azra sa deset i Mutić Dragana sa šest postignutih pogodaka. Po četiri su dodale Tintor Duška i Mutić Jelena.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com