U zaostalom susretu 7. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice večeras su u Hadžićima snage odmjerile ekipe ŽRK Hadžići i ŽRK Krivaja iz Zavidovića. Ovaj derbi susret 7. kola, pripao je rukometašicama Krivaje koje su lakše od očekivanog slavile šestu pobjedu u nizu, rezultatom 20:29 (9:17).

Iako su domaće rukometašice nešto bolje otvorile večerašnji susret, serijom 3:1, ekipa Krivaje ponajviše zahvaljujući raspoloženoj Sari Bašić vrlo brzo vratila se u susret, nakon čega slijedi raspad u igri domaćeg sastava.

Rukometašice Krivaje fenomenalnom serijom 3:14, pitanje pobjednika praktično su riješi do kraja prvog dijela. Na pauzu se odlazi kod rezultata 9:17.

U nastavku domaće rukometašice zaigrale su nešto bolje, međutim Krivaja neposustaje, na novu, šestu po redu pobjedu u novoj sezoni Premijer lige BiH.

Krivaju su do pobjede vodile Bašić Sara sa 12 i Sikimić Ivana sa 5 postignutih pogodaka, dok su kod Hadžića najefikasnije bile Čahtarević Sara sa 5 te Imširović Almedina i Musić Lejla sa po 4 postignuta pogotka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com