Rukometašice Krivaje u derbiju 12. kola Premijer lige BiH za rukometašice gostovale su na Ilidži, gdje su upisale novu prvenstvenu pobjedu ovaj put protiv ekipe ŽRK Ilidža, rezultatom 27:29.

Gostujuće rukometašice bolje su otvorile susret. Ekipa Krivaje od samog početka susreta nametnula je svoj tempo igre, a stećenu rezultatsku prednost na samom početku uspjele su sačuvati kroz cijeli susret.

Nakon prvog dijela na pauzu se odlazi pri rezultatu 10:12. U nastavku su domaće rukometašice zaigrale nešto bolje. Sredinom drugog dijela serijom od 3:0 dolaze do poravnanja rezultata, 19:19, međutim raspoložena Drinić Anita ekipu Krivaje dovodi u novu prednost od +3 gola razlike, pru rezultatu 19:22.

Do kraja susreta igralo se gol za gol, a konačan rezultat glasio je 27:29. Nova gostujuća pobjeda ekipe Krivaje koja ove sezone igra sjajno.

U redovima domaćina najefikasnija je bila Maja Knezović sa 13 postignutih pogodaka, dok je Tanović Dženita dodala 5. Kod ekipe Krivaje Selmanović Jasmina bila je najefikasnija sa 8 postignutih pogodaka, dok su Drinić Anita, Džakmić Amela i Mačak Ajna dodale po 6 odnosno 5 pogodaka.

U narednom kolu ekipa Krivaje na domaćem terenu dočekuje ŽRK Bihać iz Bihaća.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com