Ivana Sikimić novo je rukometno ime u Zavidovićima. Ova rođena Trebinjanka nakon što je protekle polusezone nastupala za ekipu Jedinstva iz Tuzle, u zimskom prelaznom roku stigla je u Zavidoviće. Zavidovići su njena nova rukometna adresa, a ŽRK Krivaja novi izazov u karijeri.

U početku razgovora za naš portal istakla je da je izuzetno zadovoljna prijemom u novoj sredini.

– Izuzetno sam zadovoljna kako su me novi trener i djevojke iz ŽRK Krivaja prihvatile. Veoma brzo sam se uklopila u sastav i vrlo brzo smo počeli sarađivati kao da sam tu već duže vremena. U cilju nam je da zajedno napredujemo i ostvarimo zacrtane ciljeve.

Ono što joj se najviše sviđa u ŽRK Krivaja su pozitivna i jako lijepa atmosfera.

– Prvenstveno mi se sviđa jako lijepa i pozitivna atmosfera među igračicama na treningu. Trener ima jako lijep pristup i veliku posvečenost prema svakoj igračici. To je tako bitno za ispravljanje nekih sitnih grešaka kod uigravanja koje u suštini mnogo znače.

Ekipa Krivaje za nju je novi izazov, a kako istiće, uvijek ima mjesta za napredak, jer uvijek može bolje.

– Ovo je za mene novi izazov u kojem očekujem mnogo uspjeha sa svojom novom ekipom. Trenutno smo u dobroj pozicij na tabeli i želim da tako i ostane. Trudit ću se u nastavku sezone da tu poziciju još poboljšamo jer uvijek može bolje.

Ivana se nada da će upravo utakmica na Ilidži i eventualna pobjeda, ekipu Krivaje dodatno „pogurati“ kao novom Evropskom izazovu.

– Ne bih ništa posebno prognozirala oko rezultata. Kada je u pitanju gostujuća utakmica, tu se uvijek podrazumjeva jedna teška i mukotrpna utakmica, u kojoj moramo dati sve od sebe kako bi greške sveli na minimum i na kraju slavili novu pobjedu. Zadnja utakmica na Ilidži ekipu Krivaje odvela je u Evropu, nadam se da će ovo biti nova tri boda u našu korist koja će pomoći ekipi Krivaje na putu do nove Evrope.

Ivana Sikimić u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupala je za Leotar u kome je i počela svoju rukometnu karijeru, potom za beogradsku Crvenu Zvezdu, Mladost iz Nove Pazove a protekle polusezone za ekipu ŽRK Jedinstvo Atlas Relax. Takođe je nastupala i u dresu rukometne U20 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sikimić igra na poziciji lijevog beka i sigurno je da će znatno pojaćati ekipu Adnana Bašića, koja će se u nastavku sezone boriti za plasman u sami vrh Premijer lige Bosne i Hercegovine, kao i za izlazak na Evropsku scenu.

Samir H. | www. zrkkrivaja.com