Rukometašice Krivaja u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavile su na domaćem terenu, protiv ekipe ŽRK Bihać iz Bihaća, rezultatom 32:24 (16:13).

Izabranice Adnana Bašića imale su rezultatsku prednost tokom cijelog susreta, nakon početnih 2:2, domaće rukometašice nisu dopuštale ekipi Bihaća da ugroze rezultatsku prednost koja je u pojedinim minutama susreta iznosila i +9.

Tokom prvog dijela gošće iz Bihaća držale su rezultatski priključak, čak su u nekoliko navrata uspjevale vratiti susret u egal. Nakon prvih 30 minuta na pauzu se odlazi pri rezultatu 16:13.

Gošće su dobro otvorile drugi dio susreta, u 32. minuti imale su samo jedan gol zaostatka pri rezultatu 17:16. Međutim u nastavku na terenu je postojala praktično samo jedna ekipa. Rukometašice Krivaje serijom od 10:2, odlaze na velikih 27:18, što je bilo više nego dovoljno za novu pobjedu ekipe Krivaje.

Do kraja susreta igralo se gol za gol, a konačan rezultat susreta glasio je 32:24.

Ekipu Krivaje predvodila je sjajna Majda Mujanović koja je upisala 16 usješnih intervencija. Boro Dragana i Selmanović Jasmina postigle su po 10 pogodaka dok je Bašić Sara dodala 6.

Kod gošći, Bašanović Azra bila je najefikasnija sa 11 postignutih pogodaka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com