Rukometašice Krivaje poražene su i u drugom susretu trećeg kola EHF Challenge Kupa koji je odigran danas u Portugalu. Rezultat u uzvratnom susretu glasio je 27:20.

Dosta bolja igra naših djevojaka u današnjem susretu no ipak nedovoljno za neki povoljniji rezultat. U današnjem susretu najefikasnije bile su Jasmina Selmanović sa 6, Vladana Lazendić sa 5 te Bašić Sara sa 4 postignuta pogotka.

U listu strijelaca upisale su se i Cerić Nejra, Drinić Anita, Mačak Ajna, Mehanović Ilma i Sikimić Ivana, sve po jedan pogodak.

Ekipi Krivaje ovo je treći izlazak u Evropu u posljednje četiri godine, i sigurno je da je uspjeh da neka ekipa nakon što plasmanom i rezultatima izbori nastup na Evropskoj sceni, na isti i odputuje.

Kada uzmemo u obzir kolika su ulaganja u sport u našoj državi, moramo biti sretni i na sami pomen naše države u Evropskim takmičenjima.

Krivajašice već sutra putuju kući, a u narednom periodu očekuje ih malo gušći raspored, obzirom da moraju nadoknaditi zaostalu utakmicu 7. kola Premijer lige BiH za rukometašice.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com