Derbi susret drugog kola Premijer lige BiH za žene odigrale su večeras rukometašice Krivaje i Dubice. U susretu odigranom u Zavidovićima, slavila je domaća ekipa rezultatom 29:24.

Tokom cijelog susreta vodila se neizvjesna borba, ekipe su se smjenjivale u vodstvu a tek pred kraj susreta, domaće rukometašice uspjele su slomiti otpor gošći iz Dubice.

Od samog početka susreta niti jedna ekipa nije uspjela napraviti neki značajniji rezultatski iskorak. Najveću prednost u prvom dijelu imala je domaća ekipa, +3, kod rezultata 9:6. Međutim serijom od 1:5, gošće dolaze do preokreta i vraćaju prednost u svoju korist.

Do kraja prvog dijela nije bilo promjena, a gošće na pauzu odlaze sa dva gola prednosti pri rezultatu 12:14.

Na samom startu drugog poluvremena Krivaja dolazi do preokreta.  Sve do sredine drugog dijela  igralo se gol za gol, kada gošće ponovo dolaze do dva gola prednosti. Od sredine drugog dijela domaća ekipa zahvaljujući raspoloženim Aniti Drinić i Sari Bašić odlaze na +6, kod rezultata 29:23.

Do kraja susreta, Ignjatović Dajana pogodila je konačnih 29:24. Kod domaće ekipe najefikasnije su bile Sara Bašić sa 10 i Lazendić Vladana sa 5 postignutih pogodaka. Kod Dubice, Ilić Jovana i Ignjatović Dajana postigle su po 7 pogodaka dok je Pejaković Ana dodala 6.

Za najbolje igračice susreta proglašene su Dajana Ignjatović iz ŽRK Dubica i Sara Bašić iz ŽRK Krivaja.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com