Nakon nekoliko odgađanja večeras je započela i nova sezona Premijer lige BiH za rukometašice. Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, ekipa HŽRK Grude gostovala je u Zavidovićima kod ekipe ŽRK Krivaja.

Gošće iz Gruda u ovaj susret ušle su kao favorit, a pobjedom od 19:31, to su na kraju i potvrdile.

Ekipa Gruda bolje je ušla u susret, već na samom početku odlaze na +4. Domaća ekipa uspjeva se vratiti u susret, da bi sredinom prvog dijela rezultat glasio 4:5. Nakon minute predaha, gošće iz Gruda ponovo odlaze na +4, kod rezultata 5:9. Do kraja prvog dijela nije dolazilo do promjene u razlici, a na pauzu se odlazi kod rezultata 8:12.

Početkom drugog dijela na terenu je praktično postojala samo jedna ekipa. Gošće serijom od 3:10, odlaze na velikih 11:22, što je bilo i više nego dovoljno za pobjedu na otvaranju sezone. Do kraja susreta domaća ekipa nije uspjela smanjiti rezultatski zaostatak a konačan rezultat glasio je 19:31.

Gošće su do pobjede predvodile Čutura Nikolina sa 11 i Kasumačić Lejla sa 9 postignutih pogodaka dok su kod Krivaje najefikasnije bile Bašić Sara sa 5 te Drinić Anita i Mehanović Ilma sa po 4 postignuta pogodka.

Kao najbolje igračice susreta proglašene su Hava Huskić iz ŽRK Krivaja i Čutura Nikolina iz HŽRK Grude.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com