Rukometašice Krivaje u okviru prvog kola Premijer lige BiH za rukometašice na domaćem terenu savladale su ekipu ŽRK Ilidža sa Ilidže, rezultatom 31:23 (15:9).

Sjajnom igrom na početku susreta domaće rukometašice prave seriju od 8:1, što je i bio rezultat do polovine prvog dijela. Gošče su tek u 16. minuti susreta uspjele postići svoj drugi pogodak.

Do kraja prvog dijela nije bilo značajnijih promjena a na pauzu se odlazi pri rezultatu 15:9.

U nastavku igre domaće rukometašice nastavljaju tamo gdje su stale krajem prvog dijela. Sjajnom igrom u odbrani nisu dozvoljavale goščama da se približe i naprave rezultatski zaokret.

U 50. minuti susreta rezultatska prednost iznosila je +12, pri rezultatu 29:17, a onda je trener domaće ekipe Adnan Bašić priliku pružio i najmlađim rukometašicama u svom sastavu, što su gošče iskoristile da smanje rezultatski zaostatak na konačnih 31:23.

Najefikasnija u domaćim redovima bila je Anita Drinić sa 10 te Selmanović Jasmina sa 7 postignutih pogodaka. Po 6 odnosno 5 dodale su Bašić Sara i Kukić Dragana.

Kod gošći Škaljić Iris postigla je 9 a Pavlović Jasmina 8 pogodaka.

U narednom kolu rukometašice Krivaje gostuju u Bihaću kod istoimene ekipe dok rukometašice Ilidže na svom terenu doćekuju ekipu Goražda.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com