Brojni predstavnici javnog, društvenog i političkog života, građani, članovi sportskih kolektiva sa područja Općine Zavidovići, igrači i članovi Uprave ŽRK Krivaja i članovi navijačke skupine „Rockers“ Zavidovići, uzeli su učešće u akciji koju provodi ŽRK Krivaja Zavidovići a tiče se uređenja Gradske sportske dvorane Zavidovići pred predstojeće evropske utakmice EHF Challenge Kupa.

Zavidovići će prvi put u posljednjih 15 godina biti domaćini jednog ovakvog susreta, obzirom da je ekipa ŽRK Krivaja prije tri godine, oba susreta odigrala na gostujućem terenu.

U Zavidovićima svi žive za rukomet. Općinska vlast obećala je financijsku pomoć koja je neophodna za jedan ovakav spektakl. Članovi Uprave ŽRK Krivaja, uz pomoć sugrađana privode kraju i posljednje radove na uređenju rukometnog hrama u Zavidovićima.

Izvršena je sanacija prostorija za službena lica, svlačionica, rasvjete, podloge, a već ranije ove godine izvršena je kompletna rekonstrukcija krova, čime je riješen dugogodišnji problem prokišnjavanja.

Teško je u današnje vrijeme za jedan ovako mali klub i malu Općinu, odvojiti veliku sumu novca koju ovakvi projekti iziskuju, ali sve je moguće kada se vrijedne ruke slože.

U klubu se nadaju da će i viši nivoi vlasti prepoznati ovakve projekte, te da će pomoći ne samo ŽRK Krivaja, nego i mnogim drugim sportskim kolektivima, koji su najbolji ambasadori naše države u Evropi i svijetu.

Gradska sportska dvorana u Zavidovićima kao i građani Općine Zavidovići će spremno dočekati predstojeće susrete u kojem ŽRK Krivaja dočekuje ekipu ŽRK Bor iz Srbije.

Prvi susret na rasporedu je 14.10.2017., dok se uzvrat odigrava sedam dana kasnije u Srbiji.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com