Ženski rukometni klub Krivaja iz Zavidovića dobitnik je Plakete Zeničko-dobojskog kantona za izuzetan doprinos u razvoju sporta i afirmaciji ženskog sporta kao i promociji ZDK.

Danas je povodom obilježavanja Dana Zeničko-dobojskog kantona u sjedištu Vlade ZDK održana ceremonija dodjele priznanja, a među brojnim priznanjima našlo se i ime našeg kluba.

Između ostalog, bivšem predsjedniku Hrvatske Stjepanu Mesiću uručeno je priznanje počasnog građanina. Priznanje je dobio i turski ministar odbrane Hulusi Akar, nekadašnji glavnokomandujući turskih mirovnih snaga u BiH.

Od sportskih kolektiva osim ŽRK Krivaja, Plaketa Zeničko-dobojskog kantona dodijeljana je i Reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci za vrhunske sportske rezultate i izuzetan doprinos u razvoju sporta i promociji ZDK i države BiH, kao i Ismailu Zulfiću iz Zenice, za izuzetan doprinos promociji ZDK.

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević je čestitao svim laureatima na priznanjima.

“Borimo se s problemima koji su prisutni u sferi organizovanja života i mislim da to uspješno realizujemo. Vi ste Zeničko-dobojski kanton učinili mjestom lijepog življenja”, poručio je Galijašević laureatima.

Nakon ceremonije u holu zgrade kantona upriličen je prijem za sve posjetioce.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com