Rukometašice Krivaje započele sa pripremama

Rukometašice Krivaje večerašnjim treningom u Gradskoj sportskoj dvorani u Zavidovićima i službeno su započele sa pripremama za narednu sezonu. Prozivci i prvom treningu prisustvovala je većina igračica kao i Uprava kluba u kompletnom sastavu.

Nakon uvodnog obraćanja članova Uprave i trenera ekipe, ekipa je odradila i uvodni trening. Ekipu će i u narednoj sezoni predvoditi Adnan Bašić sa svojim pomoćnikom Omerom Šabićem.

Od igračkog kadra novitet je povratak Have Huskić koja igra na poziciji golmana, te Jasmine Selmanović koja je sredinom prošle sezone samoinicijativno napustila klub. Klub je saradnju produžio sa većinom igračica a u narednim danima Uprava kluba trebala bi angažovati još nekoliko pojačanja.

Kemal Terzić, sportski direktor izrazio je zadovoljstvo i zahvalnost igračicama za historijskih uspjeh kluba u protekloj sezoni. U svom kratkom obraćanju istakao je ciljeve kluba za narednu sezonu.

„Klub svake godine za cilj ima stepenicu više, nakon što smo prošlu sezonu završili na trećem mjestu, naredne sezone cilj je druga pozicija. Uprava će se u narednom periodu maksimalno angažovati kako bi igračicama obezbjedili najbolje moguće uvjete za treninge, te kako bi svi zajedno ostvarili zacrtane ciljeve“ istakao u kratkom obraćanju Kemal Terzić, sportski direktor ŽRK Krivaja.

U narednoj sezoni klub će ponovo nastupati u EHF Challenge Cupu a ove godine ekipa Krivaje putuje u Portugal gdje će snage odmjeriti sa ekipom Alavarium / Love Tiles.

Takođe, u završnoj fazi su i pregovori sa novim sponzorima, a više detalja biti će poznato u narednom periodu.

Prvom treningu prisustvovao je i nekadašnji igrač RK Krivaja, Slobodan Šegrt, koji je igračicama u članovima Uprave uručio prigodna priznanja za dosadašnji rad.

Nova sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine trebala bi startati 22. septembra.

Gepostet von ŽRK Krivaja Zavidovići am Donnerstag, 16. August 2018

Samir H. | www.zrkkrivaja.com