Još samo pet dana ostalo je do prvog susreta EHF Evropa kupa koji će u Zavidovićima odigrati rukometašice Krivaje i Azeryola iz Azerbejdžana. Naše “Lavice” u subotu će odigrati prvi susret drugog kola ovog evropskog takmičenja.

Nakon dogovora ekipa i jedna i druga utakmica odigrat će se u Zavidovićima tako da će uzvrat biti odigran samo dan poslije, odnosno u nedjelju 1.10.

Tim povodom razgovarali smo i sa Vildanom Bajrić, jednom od najmlađih rukometašica naše ekipe koja je u razgovoru za naš portal istakla da sa nestrpljenjem očekuje predstojeće susrete.

“Kao najmlađa djevojka u ekipi, sa nestrpljenjem očekujem predstojeće utakmice. Očekujem dobre rezultate i prolazak u drugi krug takmičenja. Spremne smo da pokažemo sve što znamo, a ja vjerujem u sebe i znam da ću dati sve od sebe na terenu. Igranje ove evropske utakmice za mene je sasvim novo iskustvo, biti najmlađa i igrati ovakvu utakmicu je prava čast.” istakla je Vildana Bajrić.

Podsjećamo, utakmice drugog kola EHF Evropa kupa na rasporedu su 30.9 i 1.10. a obje utakmice odigrat će se u Zavidovićima.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com