Pripreme za evropski dvomeč u Zavidovićima teku prema planiranoj dinamici. Ekipa je u trenažnom procesu a iako domaće prvenstvo još uvijek nije krenulo, ekipa Krivaje narednog vikenda odigrat će dva susreta na evropskoj sceni.

Izabranice Adnana Bašića u Zavidovićima će ugostiti ekipu Azeryola iz Azerbejdžana a u okviru drugog kola EHF Evropa kupa.

Tim povodom razgovarali smo sa jednom od najmlađih rukometašica u ekipi Krivaje, Amnom Mehinagić, djevojkom koja je prethodne sezone bila jedna od najefikasniji u redovima zavidovićkog Premijerligaša.

“Moja očekivanja od predstojećih evropski utakmica koje nas čekaju jesu naravno pobjede i dobra igra. Iako kao jedna od najmlađih u prvoj sedmorci slobodno smijem reći da sam sigurna da će sve cure dati svoj maksimum i boriti se do zadnje minute. Ekipa je kao i nekoliko prethodnih godina podmlađena, ali to nama ne predstavlja veliki problem, jer možda baš to bude naša prednost nad protivničkom ekipom.” istakla je Amna Mehinagić.

Otkrila nam je Amna i kakva je atmosfera u ekipi pred ovaj historijski dvomeč u Zavidovićima.

“Atmosfera u ekipi je odlična, treniramo i nestrpljivo iščekujemo te utakmice. Kao ekipa, očekujemo i odličnu atmosferu sa tribina u koju ne sumnjamo, vjerujemo da će naši navijači napraviti super atmosferu i ispuniti dvoranu do posljednjeg mjesta, a mi ćemo uzvratiti dobrom igrom, borbom i nadamo se pobjedom.” zaključila je Amna u razgovoru za naš portal.

Podsjećamo, utakmice drugog kola EHF Evropa kupa na rasporedu su 30.9 i 1.10. a obje utakmice odigrat će se u Zavidovićima.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com