Rukometašice Krivaje večeras su u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na domaćem terenu savladale aktuelnog, višestrukog, prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Gruda, rezultatom 25:20.

Višegodišnja dominacija grudskih rukometašica prekinuta je večeras u Zavidovićima, gdje su Gruđanke poražene, prvi put nakon pet godina dominacije. Posljednji poraz u okviru Premijer lige, Grude su pretrpjele 9.11.2014. godine, od ekipe Katarine, i tada je rezultat glasio 32:31.

Večerašnji susret započeo je u ujednačenom ritmu. Igralo se gol za gol, sve do sedme minute susreta, a nakon poravnanja 3:3, domaće rukometašice prave seriju 4:0, i odlaze na 7:3. Do kraja prvog dijela, Krivajašice su uspjele sačuvati prednost, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 10:8.

I u nastavku, ekipa Krivaje održavala je prednost. U 42. minute Gruđanke su smanjile zaostatak na samo minus jedan, 15:14, međutim, u narednih nekoliko minuta, ekipa Krivaje, serijom, serijom 6:2, ponovo odlazi na plus pet golova prednosti 20:15 u 50. minuti susreta.

Do kraja susreta, domaće rukometašice uspjele su sačuvati prednost za na kraju konačnih 25:20, za veliko slavlje u Zavidovićima.

U ovoj sjajnoj pobjedi, kod Krivaje su se istakle Sikimić Ivana sa sedam, Bašić Sara sa šest i Ćosić Jasmina sa pet postignutih pogodaka. Četiri je dodala Mehanović Ilma, Džakmić Amela tri.

Kod Gruda, najefikasnija je bila Vukčević Nikolina sa devet postignutih pogodaka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com