Rukometašice Krivaje u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladale su ekipu Izviđača, rezultatom 36:29 (14:13).

Susret su bolje otvorile domaće rukometašice koje su već u devetoj minuti bile na plus četiri gola prednosti kod rezultata 5:1.

Gošće iz Ljubuškog uspijevaju se vratiti u susretu 17. minuti kada su bile na samo gol zaostatka 7:6. Do kraja prvog dijela igralo se gol za gol da bi u 26. minuti ekipa Izviđača stigla do poravnanja rezultata. Ipak do kraja prvog dijela Krivajašice uspjevaju postići dva a gošće jedan pogodak pa se na pauzu odlazi kod rezultata 14:13.

U nastavku dosta bolja igra domaće ekipe koja već na startu drugog dijela ponovo dolazi do četiri gola prednosti 18:14.

Bez većih problema ekipa Krivaje uspjevala je sačuvati prednosti, koja je u 48. minuti iznosila plus devet kod rezultata 29:20. Na kraju konačnih velikih plus sedam za mladu ekipu Krivaje. Susret je okončan kod rezultata 36:29.

Krivaju su do pobjede vodile sjajna Mehinagić Amna koja je večeras postigla petnaest pogodaka. Četiri su dodale Latifović Adnana i Cerić Nejra a po tri Bukvić Amina, Latifović Adnana i Čosić Jasmina. Raspoložena je bila i Hamurović Sajra sa devet uspješnih intervencija.

Kod Izviđača Šumelj Matea bila je najefikasniji sa devet postignutih pogodaka. Po četiri su dodale Grbavac Iva i Petrović Ana.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com