Hadžići ubjedljivo sa Krivajom u Zavidovićima

Rukometašice Hadžića u okviru zaostalog susreta četvrtog kola slavile su sinoć ubjedljivu pobjedu nad ekipom ŽRK Krivaja, rezultatom 25:32 (8:20).

Susret u Zavidovićima bolje su otvorile gostujuće rukometašice koje su već na samom početku stigle do prednosti od pet golova razlike. U sedmoj miniti susreta rezultat je glasio 0:5, a već u 19. minuti 2:10.

Ekipa Krivaje loše je odigrala prvi dio susreta gdje je postigla samo osam pogodaka dok je na drugoj strani gostujuća ekipa postigla dvadeset. Na pauzu se odlazi sa visokom prednošći ekipa Hadžića kod rezultata 8:20.

U nastavku nešto bolja igra domaće ekipe naročito u posljednjih desetak minuta susreta. Međutim loša predstava u prvom dijelu nije se mogla lako nadomjestiti. Hadžići su susret mirno priveli kraju za na kraju konačnih 25:32.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Ridžal Hena sa osam te Mehinagić Amna i Latifović Alena sa po četiri postignuta pogotka.

Kod gošći prvo ime susreta je Blečić Sara sa osam te Čahtarević Sara i Halebić Adna sa po šest postignutih pogodaka. Knezović Maja dodala je pet a Demić Edina četiri.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com