Rukometašice Krivaje u okviru trinaestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine slavile su ubjedljivu pobjedu na gostovanju na Ilidži rezultatom 24:34 (10:18).

Ekipa Krivaje večeras je prikazala brilijantnu igru. Od samog početka ekipa Adija Bašića nametnula je žestok tempo igre. Neizvjesnost je vladala samo uvodnih devet minuta kada su domaće rukometašice imale prednost 5:3.

Nakon toga serijom 0:4 ekipa Krivaje preuzima vodstvo, a u posljednjih deset minuta gošće iz Zavidovića stigle su na plus deset golova prednosti kod rezultata 8:18. Sa dva vezana pogotka domaće rukometašice smanjile su zaostatak pa se na pauzu odlazi kod rezultata 10:18.

U nastavku, bez većih problema ekipa Krivaje uspjela je sačuvati prednost. Maksimalnih plus dvanaest rukometašice Krivaje imale su u 53. minuti kod rezultata 17:29.

Do kraja gol za gol, za na kraju konačnih 24:34.

Krivaju su do pobjede vodile Mehanović Ilma sa devet, Ridžal Hena sa osam i Mehinagić Amna sa sedam postignutih pogodaka.

U gostujućem sastavu istakle su se Hodžić Lejla i Perla Ismihana sa po četiri postignuta pogotka. Po tri su dodale Imširević Almedina, Pandurović Dragana i Hasibović Ena.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com