Rukometašice Krivaje u okviru revanš susreta četvrtfinala KUP-a Bosne i Hercegovine savladale su ekipu mostarskog Zrinjskog, rezultatom 39:28 (19:17).

Na taj način ekipa Krivaje izborila je nastup na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine.

Večerašnji susret koji je odigran u Zavidovićima u potpunosti je pripao domaćim rukometašicama. Od prve minute susreta ekipa Krivaje imala je rezultatsku prednost, koja je do sredine prvog dijela imala pet golova prednosti 11:6.

Ipak nešto boljom igrom u završnici prvog dijela ekipa Zrinjskog uspjela je smanjiti zaostatak pa se na pauzu odlazi kod rezultata 19:17.

Početkom drugog dijela dosta bolja igra domaće ekipe koja je do sredine uspjela otići na plus deset golova prednosti kod rezultata 31:21.

Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena, pa je susret završen kod rezultata 39:28.

Ekipu Krivaje do pobjede su vodile Latifović Alena sa sedam, Ridžal Hena sa šest te Cerić Nejra i Mehanović Ilma sa po pet postignutih pogodaka. Hamurović Sajra upisala je dvanaest uspješnih intervencija.

Kod ekipe Zrinjskog najefikasnije su bile Radoš Anita sa šest te Rozić Ivana, Pintul Nejra i Milanović Darija sa po pet postignutih pogodaka. Čajdić Dalal dodala je četiri.

Prije sedam dana Krivajašice se u prvom susretu slavile na gostovanju u Mostaru, rezultatom 26:28.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com