Rukometašice Krivaje u okviru 19. kola Premijer lige BiH upisale su novi gostujući poraz, ovaj put protiv ekipe ŽRK Goražde iz Goražda, rezultatom 23:21.

Domaće rukometašice tokom prvog dijela pokazale su dosta bolju igru. Stečenu prednost sa početka susreta uspjele su sačuvati do kraja prvog dijela. Ekipa Krivaje na samom početku stigla je do poravnanja rezultata, a nakon toga apsolutna dominacija domaće ekipe.

Imale su domaće rukometašice u jednom trenutku i duplu prednost, pru rezultatu 12:6, u 26. minuti susreta. Međutim gošće iz Zavidovića serijom od 0:4, smanjuju rezultatski zaostatak na svega -2. Rezultat nakon prvog dijela glasio je 12:10.

Na samom početku drugog dijela ekipa Krivaje dolazi do poravnanja rezultata, kada je rezultat glasio 12:12, a zatim domaća ekipa ponovo dolazi do prednosti. Igralo se tako, gol za gol sve do pred sami kraj susreta. U 55. minuti susreta rezultat je bio neriješen 21:21.

Ekipa Goražda sa dva gola u posljednjih pet minuta susreta upisala je novu pobjedu, rezultatom 23:21.

Domaće rukometašice do pobjede je predvodila Perla Ismihana sa 8 te Mitrović Bogdanović Slađana sa 6 postignutih pogodaka, dok je kod ekipe Krivaje Boro Dragana sa 7 postignutih pogodaka bila najefikasnija. Po četiri dodale su Kukić Dragana, Mačak Ajna i Drinić Anita.

Protekle sedmice naše rukometašice oprostile su se od KUP-a Bosne i Hercegovine nakon dva poraza u četvrtfinalu od ekipe Gruda. Oba susreta četvrtfinala KUP-a BiH odigrani su u Grudama.

Nakon dva vezana gostujuća poraza naša ekipa zadržala je treću poziciju na prvenstvenoj tabeli.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com