Rukometašice Krivaje pobjednice su Memorijalnog turnira „Adela Merdžanić“ koji  koji je odigran dan na Ilidži u znak sjećanja na legendarnu bh. rukometašicu koja je preminula 7. februara ove godine nakon borbe sa teškom bolešću.

Tehnički organizator turnira je ženski rukometni klub Ilidža za koji je Adela nastupala dugo godina. Na turniru su nastupile ekipe RK Hadžići Interlogistic, ŽRK Izviđač Ljubuški, ŽRK Ilidža i ŽRK Krivaja Zavidovići.

Krivajašice su u prvom polufinalnom susretu savladale ekipu RK Hadžići Interlogistics rezultatom 22:23. Krivaju su do finala vodile Hena Ridžal sa osam te Alena Latifović sa pet postignutih pogodaka. Četiri je dodala Mehinagić Amna, tri Adnana Latifović a u listu strijelaca upisale su se i Amina Bukvić sa dva te Adna sa jednim postignutim pogotkom.

U finalnom susretu koji je odigran danas sa početkom od 19:00 sati, ekipa Krivaje savladala je ŽRK Izviđač rezultatom  35:33. Susret je odlučen nakon izvođenja sedmeraca, u kojem su Krivajašice bile spretnije.

Važno je napomenuti da je ekipa Krivaje na ovom turniru nastupila u podmalađenom sastavu. Prosjek godina ekipe je 16, a sve djevojke koje su nastupale i osvojile današnju zlatnu medalju potekle su u omladinskoj školi ŽRK Krivaja.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com