Nakon onih mlađih i one nešto starije kadetkinje ženskog rukometnoh kluba Krivaja iz Zavidovića osvojile su zlatnu medalju na završnici državnog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Djevojčice rođene 2004. godine i mlađe osvojile su državno prvenstvo koje je danas i jučer odigrano u Gornjem Vakufu – Uskoplju, a finalu su bile bolje od ekipe Knežopoljke, rezultatom 24:29.

Proteklog vikenda na završnici državnog prvenstva naša selekcija djevojčica rođenih 2002. godine i mlađe osvojile su srebrenu medalju a nakon što su u finalu poražene od ekipe ŽRK Borac sa minimalnih 25:24.

Veliki je ovo uspjeh kako za ženski rukometni klub Krivaja tako i za Zavidoviće obzirom da su naše djevojčice osvojile dva prva i jedno drugo mjesto na završnicama državnog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, danas su mlađe kadetkinje ŽRK Krivaja, djevojčice rođene 2008. godine i mlađe postale prvakinje Bosne i Hercegovine nakon što su u finalu završnog turnira odigranog u Zavidovićima savladale ekipu Izviđača rezultatom 25:11.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com