Rukometaši Krivaje, sinoć su na domaćem terenu, u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice, slavile nad ekipom Katarine, rezultatom 38:25 (16:14).

Prvi dio susreta protekao je u ujednačenoj borbi, igralo se gol za gol, a domaće rukometašice do poluvremena su uspjele otići na plus dva gola prednosti. Do početnog vodstva došla je domaća ekipa, no gošće iz Mostara ubrzo uzvračaju, pa je u osmoj minuti rezultat bio neriješen 3:3.

Do sredine prvog dijela Krivaja odlazi na plus četiri, 9:5, da bi do 25. minute gošče smanjile na 14:12. Do kraja prvog dijela ekipa Krivaje uspjela je sačuvati prednost, pa se na pauzu odlazi kod rezultata 16:14.

U nastavku dosta bolja igra domaće ekipe, koja je u dva perioda furioznom serijom uspjela slomiti otpor gošći. Već na startu drugog dijela serijom od 5:0, domaće rukometašice odlaze na plus sedam, 21:18.

Ipak, djevojke iz Mostara ne posustaju pa se u 45. minuti vraćaju na samo minus tri, 24:21. Potom je uslijedila nova serija domaće ekipe 8:0, čime je i riješeno pitanje pobjednika. U 53. minuti Krivajašice su već imale plus deset 32:22.

Do kraja susreta ekipa Krivaje povećala je prednost za konačnih 38:25.

Najefikasnije u domaćem sastavu bile su Bašić Sara sa jedanaest te Mehanović Ilma sa osam i Riđal Hena i Dautović Adelisa sa po šest postignutih pogodaka.

Na drugoj strani Cipetić Elena postigla je sedam a Orahovac Adna šest postignutih pogodaka. Po četiri su dodali Arapović Josipa i Lerić Melisa.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com