Rukometašice Krivaje večeras su na domaćem terenu u zaostalom susretu 8. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, savladale ekipu Mire, rezultatom 41:36.

Početak susreta protekao je u ujednačenoj borbi. Domaće rukometašice došle su do početnog vodstva 2:0, ali sa tri vezana pogotka gošće iz Prijedora dolaze do preokreta u šestoj minuti susreta 2:3.

Do sredine prvog dijela igralo se gol za gol, a nakon poravnanja 7:7 u trinaestoj minuti, slijedi nešto bolja igra domaće ekipe, koja ulazi u seriju pogodaka. Do dvadesete minute ekipa Krivaje već je na plus pet golova prednosti 14:9.

Do kraja prvog dijela bez većih problema, domaće rukometašice uspjele su sačuvati prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 23:15.

I u nastavku, domaća ekipa, bez većih problema, uspjela je sačuvati prednost koja je u pojedinim trenucima iznosila i plus devet golova prednosti.

Gošće su u 51. minuti susreta uspjele smanjiti zaostatak na minus tri 34:31, no Krivajašice do kraja susreta ponovo odlaze na plus pet, za konačnih 41:36.

Krivaju su do pobjede predvodile Huskić Hava sa dvadeset uspješnih intervencija, Dautović Adelisa sa dvanaest, te Bašić Sara sa devet, Mehanović Ilma i Džakmić Amela sa po sedam postignutih pogodaka.

Na drugoj strani Stojanović Anđela bila je najefikasnija sa sedamnaest postignutih pogodaka. Šest je dodala Bašanović Azra.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com