Rukometašice Gruda slavile si sinoć u Zavidovićima, nad ekipom ŽRK Krivaja, u okviru trećeg kola doigravanja za Prvaka Bosne i Hercegovine, rezultatom 29:37 (15:19).

Utakmica je krenula odlično za domaći tim, koji već na samom početku ima prednost od tri gola razlike. Uspjele su Krivajašice sačuvati prednost sve do sredine prvog dijela kada nakon serije pogrešaka, gošće preuzimaju rezultatsku inicijativu. Igrao se 17. minut kada gošće dolaze do plus dva gola prednosti, 7:8.

Do kraja prvog dijela Gruđanske su uspjele sačuvati prednost, a na pauzu se odlazi kod plus četiri gola prednosti za gostujuću ekipu, kod rezultata 15:19.

Na startu drugog dijela ponovo odlična igra domaće ekipa, koja serijom od 4:0, dolazi do poravnanja u 34. minut, 19:19, nakon čega Gruđanke serijom od 3:11 dolaze na visokih plus osam. Već tada je bilo riješeno pitanje pobjednika. Do kraja susreta nije dolazi do promjena a konačan rezultat glasio je 29:37.

Grude su do pobjede vodile Čutura Nikolina sa 12, te Marić Amanda sa sedam postignutih pogodaka. Kod Krivaje najefikasnije su bile Džakmić Amela sa sedam i Drinić Anita sa šest postignutih pogodaka.

Prije samog početka susret upriličena je mala svečanost. Naime, Uprava ŽRK Krivaja uručila je prigodno priznanje Jadranki Hadžihasić, povodom 50. godina njenog aktivnog članstva u ŽRK Krivaja, najprije kao igrač, potom kao trener a danas kao član Uprave.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com