Rukometašice Krivaje pobjedom su otvorile doigravanje za Prvaka Bosne i Hercegovine. Večeras je u Zavidovićima ekipa Krivaje bila bolja od RK Hadžići iz Hadžića, rezultatom 33:26 (12:15).

Početak susreta protekao je u ujednačenoj borbi, igralo se gol za gol. Mali broj golova na otvaranju susreta uzrokovan je velikim brojem tehničkih pogrešaka, no nakon 10. minute, kada gošće preuzimaju rezultatsku inicijativu uslijedila je prava borba.

Gošće su uspjele sačuvati prednost do kraja prvog dijela, a na pauzu se odlazi kod rezultata 12:15.

U nastavku dosta bolja igra domaće ekipe, koja već u 33. minuti stiže do poravnanja rezultata 16:16, a u 35. minuti i do svog prvog vodstva, nakon desete minute, 18:17.

Narednih nekoliko minuta igralo se gol za gol, a u 42. minuti gošće stižu do svog posljednjeg poravnanja rezultata 21:21.

Potom je uslijedila fenomenalna serija domaće ekipe 9:2, ćime je riješeno pitanje pobjednika. Do kraja susreta domaća ekipa uspjela je sačuvati prednost za konačnih 30:23.

Krivaju su do pobjede vodili Ilma Mehanović sa osam, Latifović Adnana i Džakmić Amela sa šest te Lazendić Vladana i Selmanović Jasmina sa po četiri postignuta pogotka. Hava Huskić, golmanica domaće ekipe sakupila je 16 odbrana.

Na drugoj strani Halebić Adna bila je najefikasnija sa osam postignutih pogodaka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com