OŽRK Jedinstvo ubjedljivo protiv Krivaje – 41:31

Dosta lakše od očekivanog rukometašice Krivaje poražene su u derbi susretu 14. kola Premijer lige BiH, od ekipe Jedinstva, rezultatom 41:31 (21:13).

Rukometašice Krivaje na početku susreta i donekle su uspjevale parirati raspoloženoj ekipi domaćina. Nakon poravnanja rezultata 3:3, domaća ekipa krenula je silovito. Već u 16. minuti susreta rezultat je glasio 11:5, da bi pred sami kraj prvog dijela domaće rukometašice imale velikih +8, pri rezultatu 17:9. Na pauzu se odlazi pri rezultatu 21:13.

Slabo šta je funkcionisalo u redovima gostujuće ekipe, što su domaće rukometašice iskoristile na najbolji mogući način. Sredinom drugog dijela Tuzlanke su imale velikih +12, što je trener domaće ekipe iskoristio kako bi i najmlađim rukometašicama u svom sastavu pruži šansu i dao određenu minutažu.

Na kraju slavila je domaća ekipa rezultatom 41:31. Ekipa Jedinstva ovom pobjedom učvrstila se na drugoj poziciji prvenstvene ljestvice sa 3 boda više od rukometašice Krivaje a za ekipu Krivaje ovo je prvi poraz u posljednjih nekoliko kola.

Domaće rukometašice do pobjede je predvodila sjajna Admira Zvekić sa 15 postignutih pogodaka, dok su Matea Šumelj i Neira Midžić postigle po 7 odnosno 6 pogodaka.

Kod Krivaje Bašić Sara sa 9 postignutih pogodaka bila je najefikasnija. Jasmina Selmanović dodala je 5.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com