Nakon što su dvije generacije rukometašica škole rukometa ŽRK Krivaja, proteklog vikenda osvojile jednu zlatnu i jednu srebrenu medalju na završnici državnog prevenstva Bosne i Hercegovine, ovog vikenda još dvije selekcije osvojile su medalje.

Na završnici državnog prvenstva za kadetkinje koje je odigrano u Gornjem Vakufu – Uskoplju, selekcija djevojčica rođenih 2005. godine osvojila je bronzanu medalju. Važno je napomenuti da su naše djevojčice u Vakufu poražene u polufinalu od ekipe ŽRK Sloga, nakon produžetaka.

One nešto mlađe djevojčice rođene 2009. godine na završnici državnog prvenstva odigranom u Kozarskoj Dubici, osvojile su srebrenu medalju. U finalnom susretu poražene su od domaćina, ekipe ŽRK Knežopoljka.

Sve u svemu ovo je veliki uspjeh za ženski rukometni klub Krivaja. Nakon finala Kupa Bosne i Hercegovine u seniorskoj konkurenciji i četiri medalje u omladinskim kategorijama možemo reći da je ovo bila veoma uspješna sezona za ekipu Krivaje.

Rukometašice Krivaje još jednom su opravdale očekivanja te su osvjetlile obraz našeg grada nadaleko poznatog kao grad rukometa.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com