Rukometašice Krivaje u okviru 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu upisale su novu pobjedu, veoma važnu u borbi za plasman u sami vrh prvenstvene ljestvice koji vodi u plasman na evropsku rukometnu scenu naredne jeseni.

Ovaj put u Zavidovićima poražena je ekipa HRK Katarina iz Mostara, rezultatom 35:27 (19:10).

Domaće rukometašice od samog početka nametnule su svoj tempo igre. Rezultatska prednost stečena na samom poćetku susreta niti u jednom trenutku nije došla u pitanje, a kako se približavao kraj susreta, tako se i rezultatska prednost povećavala.

Nakon prvog dijela rezultat je glasio 19:10.

U nastavku susreta, domaća ekipa je nastavila tamo gdje je stala, dosta dobrom igrom u odbrani nisu dozvoljavali gostujućim rukometašicama da dodju do iznenađenja. U 50. minuti susreta domaća ekipa imala je +15 golova prednosti pri rezultatu 32:17, što je i najveća prednost u ovom susretu.

U nastavku igre trener domaće ekipe Adnan Bašić u igru je uveo podmlađeni sastav što su gošće iskoristile i smanjile rezultatski zaostatak. Konačan rezultat susreta glasio je 35:27.

Domaću ekipu do pobjede je vodila raspoložena Sara Bašić sa 13 postignutih pogodaka, dok je Boro Dragana dodala 7. Kod gošći najefikasnije su bile Soldo Andrea i Petrović Ana sa po 5 postignutih pogodaka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com