Rukometašice Izviđača slavile su večeras u Zavidovićima u derbi susretu 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, rezultatom 25:36 (14:17).

Dosta lakše od očekivanog gošće iz Ljubuškog slavile su visoku pobjedu protiv, ove sezone, sjajne i na domaćem terenu neugodne ekipe Krivaje.

Početak susreta i samo prvo poluvrijeme protekli su u ujednačenoj borbi. Igralo se gol za gol, u domaće rukometašice u nekoliko navrata imale su prednost i plus dva gola. Sve do sredine prvog dijela rukometašice Krivaje diktirale su tempo igre da bi od sredine prvog dijela gostujuče rukometašice preuzele inicijativu.

Gošće su na pauzu otišle sa tri gola prednosti, kod rezultata 14:17.

Nastavak bolje otvaraju rukometašice Izviđača, koje već u 41. minuti susreta imaju velikih plus sedam golova prednosti, pri rezultatu 17:24.

Međutim u narednih nekoliko minuta domaće rukometašice uspjevaju da se vrate u susret, i do 49. minute uspjevaju da smanje zaostatak na svega minus tri, kod rezultata 22:29. Kada se činilo da je Krivaja ipak smogla snage ponovo gošće sjajnom serijom 2:10, odlaze na +11, kod rezultata 25:36, što je bio i konačan rezultata večerašnjeg susreta.

Neriješiva enigma za domaće rukometašice bila je Boras Marija koja je mrežu Krivaje pogađala 11 puta, po 8 odnosno 7 pogodaka dodale su Vrančić Ana i Tomić Josipa.

Kod Krivaje najefikasnije su bile Selmanović Jasmina sa 10 i Bašić Sara sa 6 postignutih pogodaka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com