Derbi susret 12. kola, kola kojim je otvoren proljetni dio Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice večeras su u Grudama odigrale rukometašice Gruda i Krivaje. Slavila je domaća ekipa rezultatom 29:24.

Ljubitelji rukometa u Grudama uživali su u jednoj zaista sjajnoj rukometnoj predstavi. Prvi dio susreta protekao je u ujednačenoj borbi, igralo se gol za gol, da bi se i na pauzu otišlo kod izjednačenog rezultata 13:13.

U nastavku, takođe sjajna igra obe ekipe. U periodu od 36. do 41.minute domaće rukometašice odigrale su nešto bolje, kada serijom od 5:0, odlaze na plus šest golova prednosti, kod rezultata 21:15.

Do kraja susreta obe ekipe su nastavile u ujednačenom ritmu. Domaća ekipa sačuvala je prednost od pet golova za novu pobjedu, rezultatom 29:25. Ako se zanemari ovih pet minuta lošeg perioda u igri Krivaje, možemo reči da je publika u Grudama uživala u zaista vrhunskoj rukometnoj predstavi.

Domaće rukometaše do pobjede je vodila Demić Edina sa 12 postignutih pogodaka dok je Kasumačić Lejla dodala 7.

Kod Krivaje najefikasnija je bila Sara Bašić sa sedam postignutih pogodaka dok su po pet dodale Sikimić Ivana i Selmanović Jasmina.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com