Derbi susret starih rivala u okviru Premijer lige BiH za rukometašice, večeras su na Ilidži odigrale ekipe ŽRK Ilidža i ŽRK Krivaja iz Zavidovića.

Ekipa Krivaje slavila je u ovom susretu rezultatom 23:31 (12:15), četvrtu uzastopnu pobjedu u pet kola.

Domaće rukometašice bolje su otvorile susret, te su veci dio prvog poluvremena rezultatski kontrolisale susret. Gošće su tek u 18. minuti prvog dijela došle do prvog vodstva, međutim, ubrzo nakon toga, domaće rukometašice ponovo prednost vraćaju u svoju korist. Do kraja prvog dijela rukometašice Krivaje serijom od 0:5, uspjele su na pauzu otići sa prednošću od 3 gola prednosti.

Rezultat nakon prvog dijela glasio je 12:15.

U nastavku, igralo se gol za gol, a u pojedinim dijelovima drugog poluvremena rukometašice Krivaje uspjevale su napraviti nekoliko mini serija, ćime su prednost iz prvog dijela povećale na +8. Već u 55. minuti susreta gostujuće rukometašice imale su +8 golova prednost kod rezultata 20:28. Do kraja susreta nije bilo promjena a konačan glasio je 23:31.

U domaćoj ekipo Tanović Dženita sa 7 postignutih pogodaka bila je najefikasnija, dok su Krivaju do pobjede vodile Bašić Sara i Lazendić Vladana sa po 8 postignutih pogodaka. Jasmina Selmanović dodala je 6.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com