Rukometašice Gruda stigle su do još jednog trofeja u aktuelnoj sezoni, savladavši danas u finalu Kupa Bosne i Hercegovine ekipu Krivaje iz Zavidovića, rezultatom 34:23 (17:13).

Apsolutna dominacija ekipe Gruda koja je i večeras pokazala zašto je titula prvaka Premijer lige i ove godine ponovo u Grudama.

Osim početnog vodstva 0:2 gošće iz Zavidovića više nisu bile u prilici da rezultatski pariraju razigranoj ekipi Gruda. Već sredinom prvog dijela Grude su imale plus šest kod rezultata 11:5. Nešto boljom igrom u završnici prvog dijela ekipa Krivaje uspjela je smanjiti zaostatak pa se na pauzu odlazi kod rezultata 17:13.

Početkom drugog dijela Krivajašice smanjuju na samo minus dva, kod rezultata 19:17 u 38. minuti susreta. Nakon toga serija domaće ekipe 10:3, čime je riješeno pitanje pobjednika u večerašnjem susretu.

Do kraja formalnost za na kraju konačnih 34:23.

Grude su do pobjede vodile Petković Teodora sa deset i Lovrić Klara sa sedam postignutih pogodaka. Jelčić Amanda dodala je pet.

Kod Krivaje istakle su se Mehinagić Amna, Latifović Alena, Mehanović Ilma i Ćosić Jasmina sa po četiri postignuta pogotka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com