Djevojke iz grada na tri rijeke pišu novu historiju rukometa u Zavidovićima. Pobjedom u posljednjem kolu Premijer lige BiH za rukometašice, ekipa Krivaje obezbijedila je plasman na Evropsku scenu, te će i naredne sezone četvrti put, a treći put u nizu, izabranice Adnana Bašića, igrati Challenge Cup.

Zaista veliki uspjeh za ovaj sportski kolektiv, koji se posljednjih godina nalazi u samom vrhu bh rukometa.

Sinoć su u Zavidovićima, domaće rukometašice, u derbiju kola, bile bolje od prijedorske Mire, rezultatom 38:32 (19:18).

Početak susreta pripao je domaćim rukometašicama, koje su u 10. minuti susreta imale plus tri gola prednosti, kod rezultata 10:7. Međutim gošće iz Prijedora u 16. minutu dolaze do preokreta 9:10, da bi nedugo nakon toga, serijom 7:1, Krivajašice otišle na plus pet, 16:11.

Do kraja susreta rukometašice Mire, smanjile su zaostatak na samo minus jedan, te se na pauzu odlazi kod rezultata 19:18.

U nastavku, ekipa Krivaje je nastavila u dobrom ritmu, pa već u 40. minuti imaju ponovo plus pet. Do kraja susreta domaće rukometašice nisu ispuštale prednost za konačnih 38:32.

Ekipu Krivaje do pobjede su vodili Selmanović Jasmina sa deset i Lazendić Vladana sa osam postignutih pogodaka, pet je dodala Sikimić Ivana, a po četiri Džakmić Amela, Mehanović Ilma i Mačak Ajna.

Kod gostiju, najbolja je bila Bašanović Azra sa 12 postignutih pogodaka, Tintor Duška je dodala osam, a Mutić Dragana pet.

Susretima 22. kola okončana je još jedna uzbudljiva sezona Premijer lige za rukometašice, a što se tiće regularnog dijela prvenstva, već standardno prvo mjesto zauzela je ekipa Gruda, potom slijedi ekipa Izviđača, Hadžića i Krivaje.

Sada će uslijediti doigravanje za prvaka u kojem će nastupiti četiri prvoplasirane ekipe prvenstva.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com