Rukometašice Borca sinoć su na domaćem terenu upisale nove bodove, u okviru zaostalog susreta petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, savladavši ekipu Krivaje rezultatom 32:23 (17:10).

Ovo je ekipi Borca četvrta pobjeda u isto toliko odigranih susreta te su trenutno aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine jedina neporažena ekipa prvenstva.

Ekipa Krivaje dobro se držala nekih desetak minuta nakon čega je primat preuzela domaća ekipa. Nakon 54 u 10. minuti susreta prednost domaće ekipe konstatno je rasla, pa na pauzu Borčeve rukometašice odlaze sa sedam golova prednosti, kod rezultata 17:10.

U nastavku bez većih problema prednost je ostala na strani ekipe Borca koja je na kraju slavila ubjedljivu pobjedu sa visokih 32:23.

Najefikasnija u pobjedi Borca bile su Čutković Božana sa osam i Lončan Lana sa pet postignutih pogodaka. Po tri su dodale Stojanović Anđela, Ćurić Helena, Novaković Jovana i Ignjatović Dajana.

Na drugoj strnai u redovima Krivaje istakle su se Mehinagić Amna sa osam i Latifović Adnana sa četiri postignuta pogotka. Ridžal Hena, Latifović Alena i Cerić Nejra dodale su po tri.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com