Rukometašice Krivaje u okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladale su ekipu Borca, rezultatom 43:34 (20:16).

Ovo je aktuelnim prvakinjama iz Banja Luke treći ovosezonski poraz, dok je sa druge strane ekipa Adija Bašića upisala vrijedne bodove u borbi za izlazak na evropsku scenu.

Susret je počeo ujednačeno, igralo se gol za gol nekih uvodnih pet minuta nakon čega ekipa Krivaje dolazi do dva gola prednosti u sedmoj minuti susreta.

Od tada pa sve do kraja, ekipa Krivaje nije ispuštala prednost. Do kraja prvog dijela Krivajašice se uspijevaju odlijepiti na plus četiri pa se na pauzu odlazi kod rezultata 20:16.

U drugom dijelu dosta bolja igra ekipe Krivaje koja je od samog povratka sa pauze nametnula žestok ritam igre. Prednost je rasla iz minuta u minus do maksimalnih plus jedanaest u 49. minuti susreta kod rezultata 34:23.

Do kraja bez većih problema ekipa Krivaje uspjela je sačuvati prednost za na kraju konačnih 43:34.

Krivaju su do pobjede vodile Latifović Alena sa devet, Ridžal Hena sa sedam i Mehanović Ilma sa šest postignutih pogodaka. Po četiri su dodale Mehinagić Amna i Latifović Adnana.

Kod Borca najefikasnije su bile Ćutković Božana sa deset, Tintor Duška sa osam i Ćurić Helena sa pet postignutih pogodaka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com